Група футболни фенове на "Левски" са нападнати в македонската столица Скопие и бити, а един от тях е намушкан с нож и е с опасност за живота, съобщи Нова телевизия.

Привържениците на българския футболен отбор са пътували с кола за днешния мач на "сините" на стадион "Тоше Проески" срещу местния отбор "Шкупи". Те обаче са свалени от автомобила и бити, а един от тях и ранен с хладно оръжие.

В македонските медии са публикувани множество информации за нападения над български фенове в квартал "Чаир", в който живее предимно албанско население. От кадрите се вижда как коли с български регистрации са спирани от тичащи по платното мъже, които удрят по автомобилите с тояги, туби и всякакви други предмети.

По информация на агенция "Макфакс" жители на квартал "Чаир" са замеряли и с камъни българските коли. На една от тях е счупено предното стъкло. От македонската медия са отправили запитване към полицията дали има подаден сигнал за инцидента, но официална информация от вътрешното ведомство на Скопие все още няма.

Същевременно около 40 привърженици на "Левски" са били арестувани на входовете на стадион "Тоше Проески", след като влезли в стълкновения с местната полиция.

Макар да се състезава в северномакедонския шампионат и да представлява югозападната ни съседка на международната сцена, трибуните на мачовете на "Шкупи" са изпълнени с албански флагове и символика.