Футболен клуб „Аполония Понтика“ обяви началото на горещо трансферно лято с мащабна селекция по всички линии в опит да затвърди силни позиции в развитието на масовия спорт в Община Созопол, по-добро класиране през следващия сезон в „А“ Областна група и привличане на повече фенове по трибуните.

„Ние спечелихме промоция от долната дивизия и от една година сме в „А“ Окръжна група. Предходният сезон беше нелек, тъй като имаше доста контузии, трудности, сплотяване на екипа. Смятам, че въпреки многото други несгоди, се получи един много добър сезон. Искам да изкажа големи благодарности на всички, които взеха участие и се присъединиха към този проект. Изключително голяма благодарност искам да изразя към Петър Кюмюрджиев, без който може би това не можеше да може да съществува. Той допринесе много със своя професионален опит като футболист и треньор“, каза на пресконференция президентът „Аполония Понтика“ Тодор Мархолев. И заяви готовността на клуба за подсилване на отбора с футболисти на всички постове. В момента се водят преговори с четирима-петима играчи, като погледът е обърнат към местните таланти. „В случай, че такива не могат да се намерят на постовете, където искаме, ще прибегнем и до футболисти от областта. Към тези, които предстои да се присъединят, се надяваме да има такива с малко повече опит, за да допринесат с качество за новия сезон. Гоним средата на класирането или дори малко по-предна позиция. Амбицията ни е да сме един от водещите отбори в „А“ Областна група“, подчерта Мархолев. И категорично заяви, че отборът няма да се разделя със сегашните играчи. Нещо повече, средства няма да се жалят. „Финансово обезпечени сме добре, ще има стимули за играчите“, заяви президентът на „Аполония Понтика“.

Той съобщи, че предстои побратимяване с други отбори от страната. А в края на юли, началото на август под егидата на „Аполония Понтика“ на къмпинг „Смокиня“ ще се проведе турнир по плажен футбол. Амбициите на ръководството на клуба е той да се превърне традиционен. В него ще се включат поне осем отбора.