Героичен "Нефтохимик 2010" вдигна на крака 1600 зрители в зала "Младост", сред които и кметът Димитър Николов, като успя да обърне ЦСКА от 0:2 до 3:2 гейма в мач №5 от полуфиналните плейофи в Супер Волей. Публиката възнагради играчите с бурни аплодисменти след 15:9 в решителния тайбрек.

Заслугата за успеха е на всички бургаски волейболисти, взели участие в това истинско дерби, водени от треньора Атанас Петров. Добри думи заслужава и талантливият отбор на ЦСКА.

Над всички за „Нефтохимик“ бяха Матей Михайловеч, завършил с 26 точки, и Аксел Трухчев. Гладиатора доказа, че е безспорният лидер на "Нефтохимик 2010" с безценните си 24 точки, от които 7 аса.

„Браво, момчета! Вие сте истински герои! Стискаме палци, за да може титлата отново да има бургаски адрес!“, написа снощи кметът в своя фейсбук профил.

В спор за шампионската титла бургазлии ще имат за съперник първенеца през последните две години "Хебър". Играе се до 3 победи от 5 мача, като нашите имат домакинско предимство заради първото си място от редовния сезон.

Първите две срещи са на 25 и 26 април в зала "Младост". Третият мач е в Пазарджик на 29 април и евентуален четвърти пак там на 30 април.

При равенство в победите, петият двубой ще бъде отново в зала "Младост" – на 2 май.