Европейските клубни първенства са в разгара си, а развръзката е вече близо. В испанската Ла Лига Барселона изглеждаше в далеч по-добри позиции за спечелване на титлата, преди да дойде изненадващата загуба от Алмерия в последния кръг. По този начин Реал Мадрид отново е в борбата и интригата е налице.

Временното класиране в Ла Лига: Интригата се увеличи

След 23 изиграни кръга в Ла Лига Барселона разполага с 59 спечелени точки и заема лидерската позиция, докато Реал Мадрид е втори с 52 пункта. Това са и единствените два отбора, които имат реални шансове за триумф в първенството. Реал Сосиедад е далеч зад каталунците и „белия балет“ – на трето място с актив от 43 точки. Топ 4 допълва Атлетико Мадрид с 42.

Разочароващото отпадане от Лига Европа от Манчестър Юнайтед очевидно повлия негативно на морала на Барселона и тимът позволи да бъде победен от непретенциозния тим на Алмерия в последния кръг. Ел Билал Туре даде аванс на домакините в началото на мача, а впоследствие Барселона така и не намери път към вратата на Фернандо Мартинес. Това бе едва втора загуба за „блаугранас“ от началото на кампанията в Ла Лига.

Реал Мадрид от своя страна не успя да се възползва по най-добрия начин от грешната стъпка на големия си конкурент, след като ден по-рано завърши 1:1 с Атлетико Мадрид на „Сантяго Бернабеу“. Тимът на Карло Анчелоти бе близо дори до поражението, но Алваро Родригес изравни за крайното 1:1 в 85-ата минута.

Коефициентите в Ефбет за дългосрочен пазар в Ла Лига

До края на сезона остават 15 кръга, а по всичко изглежда, че борбата за титлата все още далеч не е решена. Българският букмейкър Efbet продължава да фаворизира категорично Барселона за трофея в Ла Лига, като поставя ставка @1.10 за каталунците. За Реал Мадрид е определен Efbet коефициент @6.60, а четвъртият във временното класиране Атлетико Мадрид, който е далеч извън борбата за титлата, е с @200.

На 5-ти март Барселона ще търси задължителна победа над намиращия се в слаба форма и заемащ място в зоната на изпадащите тим на Валенсия. „Прилепите“ обаче показаха „признаци на живот“ в последния кръг, като победиха Реал Сосиедад с 1:0 на „Местая“.

С оглед колебливото представяне на отбора на Шави в последните мачове, букмейкър Efbet далеч не поставя нисък коефициент за успех на каталунците в предстоящия мач срещу Валенсия - @1.42.

В следващия кръг Реал Мадрид ще има далеч по-трудната задача да се справи със съпротивата на Реал Бетис на „Бенито Вилямарин“. Коефициентът в Ефбет за победа на гостите е @1.86, докато потенциален успех на андалусийци е оценен с @4.40.

Топ коефициенти в букмейкър Ефбет за 24-ия кръг в Ла Лига

24-ият кръг в Ла Лига ще предложи и други интригуващи сблъсъци, като Атлетико Мадрид – Севиля, Реал Сосиедад – Кадис и Райо Валекано – Атлетик Билбао. За всички тези мачове, както и за останалите, можете да откриете атрактивни коефициенти във Ефбет.