Всеки финал за английска купа е истинско събитие в света на футбола. След броени дни ще можем да се насладим на още едно зрелище, защото Манчестър Юнайтед се изправя срещу Нюкасъл на великолепния “Уембли” в Лондон.

Макар Купата на Английската футболна лига да отстъпва по престиж на FA Cup, обикновено финалите за нея поднасят истински спектакли. Нямаме причина и този път да не очакваме такъв в английската столица.

Манчестър Юнайтед в страхотна форма преди финала

Ако има фаворит за хората, правещи спортни залози, то това определено са “червените дяволи”.

Юнайтед демонстрира отлична форма след Световното първенство, а мениджърът Ерик тен Хаг все повече успява да наложи философията си за играта. Отборът играе атакуващ футбол и бележи много голове, а над всички е Маркъс Рашфорд - футболист, който записва най-добрия сезон в кариерата си до този момент.

Манчестър Юнайтед обаче не е само Рашфорд. Рафаел Варан и Лисандро Мартинес внасят сигурност в отбрана, а привличането на Каземиро се оказа истинска находка за клуба. В същото време футболисти като Бруно Фернандес, Антони и Джейдън Санчо внасят така нужната креативност в предни позиции.

За нидерландския мениджър на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг това може да бъде първи трофей с клуба. Можете да сте сигурни, че той има силно желание да види отбора си с купата.

Нюкасъл не е отбор за подценяване

Макар и да не е фаворит във финала, Нюкасъл не бива да бъде подценяван - това е сигурно.

“Свраките” се радват на отличен сезон до момента. Те не само достигнаха финала в този турнир, но и се намират в Топ 5 на английската Висша лига. Комплименти за това заслужава мениджърът Еди Хау, чието привличане се оказа брилянтен ход от страна на ръководството на клуба.

Нюкасъл не разполага със звездите на Манчестър Юнайтед, но може да предложи силен колектив. Французинът Алан Сен-Максимин е основна фигура в атаката на “свраките”, а Мигел Алмирон и Александър Исак внасят допълнителна класа в предни позиции. Любопитен е случаят с бразилеца Жоелинтон, който бе преквалифициран от централен нападател в полузащитник.

Големият проблем за Нюкасъл преди финала на “Уембли” е вратарски. “Свраките” ще са принудени да използват третия си вратар Лорис Кариус, който все още няма нито един записан мач за клуба. Бившият страж на Ливърпул ще трябва да се справи с напрежението, защото определено ще има работа срещу “червените дяволи”.

За финала на Купата на Лигата можете да откриете най-добрите коефициенти в спортната секция на winbet.bg.

Бонус функционалности в WINBET

На сайта на WINBET могат да се открият различни бонус функционалности, които биха били полезни за всички играчи.

Бонус колонка” е в полза на потребителите, които обичат да създават акумулатори при своите спортни залози. Колкото повече събития са добавили във фиша си, толкова по-голям процент ще получат към евентуалната печалба.

В същото време налице е и предложението “Ранно изплащане” - ако подкрепеният от потребителя отбор поведе с два гола разлика, залогът ще бъде затворен преждевременно и маркиран като успешен.

Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg.