Около тридесет фенове на Левски са задържани в полицията след приключването на мача срещу Черно море във Велико Търново, загубен от "сините" с 0:1, съобщава месният сайт borbabg.com.

Непосредствено след мача, който се игра на стадион "Ивайло" заради наказание на Левски, "сините" запалянковци започнали да хвърлят снежни топки по автомобили и уцелили патрулка.


Хулиганската проява се случила в района на театъра. Групата фенове били задържани от полиция и жандармерия и откарани в районното управление. Изясняват самоличността им и ги разпитват в полицията.

"Сините" запалянковци са основно от Горна Оряховица, Велико Търново и региона. Всичките са задържани до 24 часа, като ще бъдат образувани преписки и ще бъде уведомена прокуратурата. Някои от феновете и близки на задържаните смятат, че са арестувани неправомерно, тъй като не са извършили нищо нередно.

„Без вина виновни, ние бяхме заградени от страшно много полицаи, а при нас масово бяха деца! Заради една топка! Всички хора да ни гледат че все едно сме престъпници!“, сподели Лучия Луканова, която е била на мача.

Подобен бе и коментарът на Георги Стоянов, дошъл до полицията заради непълнолетния си братовчед, задържан след мача.

„Жива подигравка, към 3 часа минах покрай театъра и ги гледах на една камара събрани младежи на едно място и си викам: Какво става? Че взели и на колегите колите, бусове, все едно са най-големите престъпници! И подигравката почва оттам – наблъскаха деца, младежи, всичко в кюпа- кой където намери! За мен е жива подигравка да бутат детето! Дойдох да прибера братовчед си, който е на 15 години. Аз познавам всички момчета, които са били там – нито правят нещо лошо, просто момчетата са се прибирали от мач!“, сподели Стоянов.