49 асове ще мерят сили в 20-то издание на рали „Писта Бургас“. Надпреварата ще се проведе този уикенд, а трасето на гонките отново ще е пътен възел „Вая“.

В събота от 13:00 до 16:00 часа ще се проведат квалификациите за място в стартовата решетка.

Стартът на гонките ще бъде даден в неделя от 10:30 часа. Публиката ще наблюдава състезанието безплатно. Разпределението на зоните за наблюдение може да видите в прикачения файл. Местата, отредени за публиката, са оцветени в зелено.

Организаторите са предвидили възможност зрителите да сменят своите места между отделните серии в състезанието. Желаещите да се възползват от това ще бъдат транспортирани с автобус.

Още подробности за рали „Писта Бургас“ на: https://pistaburgas.info/

Заради надпреварата в района на пътен възел „Вая“ през уикенда ще бъде въведена временна организация на движението.

Улица "Крайезерна" ще бъде затворена за движение на автомобили от 09.00 часа на 15 октомври /събота/ до 16.30 часа на 16 октомври /неделя/. Шофьорите ще могат да ползват обходния маршрут - улица „Одрин“, кръстовище „Трапезица“, булевард „Тодор Александров“.

За осигуряване безопасното провеждане на автомобилно състезание „Писта Бургас“, ул. „Крайезерна“ ще бъде затворена в участъка от пътен възел „Надгарови коловози“ /включително/ до надлез „Владимир Павлов“. За извънредни случаи и за да може да се обслужват транспортно предприятията в района, ще бъде осигурена възможност за двупосочно движение в отсечката бензиностанция „Ромпетрол“ до „Товарна гара“.