Подготовката на баскетболистите от „Черноморец“ за новия сезон 2022/2023 приключи. Първенството в НБЛ стартира на 8 октомври, събота. В първия кръг „акулите“ са домакини на „Шумен“.

Двубоят е от 19:00 часа в зала „Бойчо Брънзов“. Билетите за вход са на цена от 7 лева. По 3 лева ще плащат ученици от 12 до 18 години, както и пенсионерите. Безплатно ще влизат деца до 12 години.

През настоящата кампания старши треньорът на „Черноморец“ Васил Евтимов и помощникът му Мишо Капитанов ще разчитат на четирима нови чужденци, на опитния Георги Боянов-Ловеча и на няколко талантливи българи.

В селекцията са канадският плеймейкър Мунис Туту, който демонстрира високо ниво по време на подготовката и контролните мачове.

Другите трима чужденци са американци – 206-сантиметровият център Макол Моайен, играещият на позиции 2 и 3 Джъстин Уотс и последното попълнение Кинг Революшън, който се състезава на позиция 4.

Опитният Георги Боянов ще поведе момчетата с капитанската лента. Талантливи са и новопривлечените българи. Гардът Николай Титков идва от „Академик“ Пловдив, 206-сантиметровият Симеон Лепичев досега е играл предимно във Франция, а първият му отбор в родината на баща му - известният треньор Иван Лепичев, е именно „Черноморец“. Големи надежди се възлагат още на привлеченият от „Черно море“ младежки национал Берк Мехмед, както и на 205-сантиметровия тийнейджър Красимир Маринчевски, който и през миналия сезон носеше екипа на „акулите“.

Общо 11 отбора ще участват в новия шампионат на НБЛ.