Капитанът на националния ни отбор и състезател на СКПР „Черноморец – Бургас“ Валентин Люцканов отвя конкуренцията за Купата на Шабла`22, част от третия кръг на надпреварата за купа „България“ и завоюва първо място.

Състезанието в акваторията на Тюленово се организира за десети пореден път от "Морски клуб Портус Кария". Участие в него взеха 44 харпунджии от всички клубове на страната.

Тази година състезателната зона беше с още по-голям обхват на юг, достигайки почти до Русалка. А в акваторията на Тюленово уловът се оказа предимно от платерина и кефал.

9-кратният абсолютен шампион на България, Валентин Люцканов достигна резултат от 7260 точки, следван от Иван Кулев от "Месембрия"- Несебър с 6280 точки. Трети в турнира застана Веселин Томов от клуб "Несебър" с 6175 точки.

Във временното класиране за купа „България“2022 води състезателят на клуб „Мерлин“, Приморско - Анастас Бъчваров, засега бургаският шампион, Валентин Люцканов е втори, а след него е Мирослав Илчев от "Несебър".

Какво ще е финалното класиране ще стане ясно през септември, а следващият турнир, който ще донесе точки на силните състезатели в битката за голямата титла, предстои тази събота. На 23 юли ще бъде поредният старт, в който надпреварата ще бъде за купа „Урдовиза“, а участниците ще се спуснат с харпуни в акваторията на Китен и Лозенец.