СК „Нефотихим“ дава път за шампиони в кик бокса в Бургас, като има амбицията да изгражда истински състезатели и характери. Клубът провежда тренировките си в зала, намираща се в сградата на Английската гимназия в бургаския ж.к. „Изгрев“. От три години той е поет от треньора Тодор Петков, неговия помощник Танислав Петков, както и от Рафаел Иванов. И на тримата целта е бойният спорт да увлича както млади таланти, така и съвсем начинаещи деца.

„При нас тренират както 5-годишни деца, така и хора над 20 години. Ходим на състезания с деца от 9-годишна възраст до юноши старша възраст. В рамките на тези 3 години си отворихме зала в Английската гимназия, развихме се до такава степен, че да създаваме републикански шампиони, имаме участия в Гала вечери“, каза треньорът Тодор Петков.

Сред отличилите се имена от клуба са Димитър Вълчанов – републикански шампион, както и Александър Стоянов, на 13 години, който е седем пъти републикански шампион на България.

В момента в злата тренират около 30 души, като състезателите са около 10-ина. „Всеки може да се запише да тренира при нас и да опита“, каза още Петков.

Тренировките се провеждат понеделник, сряда и петък от 19 до 20,30 часа, като със състезателите се тренира по-интензивно, особено преди турнир, когато са в залата от понеделник до петък.

„Аз се занимавам от малък с бойни спортове. От 4-ти клас съм в залата, първо с карате, после – с кик бокс, имам участие в състезание по ММА, в което спечелих второ място.“, каза Тодор Петков. Отказал се от активна състезателна дейност, тъй като тогава е нямало кой да му помогне, затова днес иска да даде най-доброто за момчетата, отдали се на спорта.

В края на месеца предстои участие в Държавно първенство. Седем души от СК „Нефотохимик“ ще участват в старша и младша възраст, отделно ще има турнир за малките, в който ще се изявят пет деца на 9 години. „Имаме надежди за шампиони, всичко трябва да мине успешно.“, надява се Петков.

Димитър Вълчанов е републикански шампион на стил лоукик и фулконтакт

Иван Георгиев

Александър Стоянов многократен шампион във възрастова група 13-14 години на стилове лоукик и фулконтакт

Тодор Петков е треньорът, който посреща за поредната тренировка, в нея участват както 5-годишни деца, така и младежи. Провеждат се в зала в сградата на Английската гимназия

Началото на поредната тренировка