РБ Лайпциг, Уест Хям и Аталанта са другите фаворити на букмейкъра

Барселона е отборът с най-големи шансове да спечели тазгодишното издание на Лига Европа, сочат коефициентите на най-новия букмейкър у нас Betway България. Английската компания за онлайн залози дава коефициент от 2.75 на „блаугранас“ да грабне трофея.

Каталунците не успяха да прескочат груповата фаза на Шампионска лига, но от последните си мачове там, тимът показа коренно различно лице и израстване, за което основна заслуга имат треньорът Шави Ернандес и новите попълнения, които акостираха на „Камп Ноу“ през зимата. Освен това конфликтът между клуба и Усман Дембеле позатихна и французинът отново получава шанс за изяви, от които той се възползва по отличен начин. Атестат за добрата форма на „блаугранас“ е и разгромната победа с 4:0 над Реал Мадрид в последното Ел Класико, проведено на 20 март.

Съперник на Барса в четвъртфиналите е Айнтрахт Франкфурт. Германският тим не бива да бъде подценяван, но все пак шансовете му да спечели надпреварата не са особени високи, като Betway му дава коефициент 17.00. Айнтрахт се бори за място в Топ 6 на родна сцена, а освен това е един от четирите отбора, които успяха да запишат победа над шампиона Байерн Мюнхен през този сезон в елита на Германия.

В този поток на Лига Европа освен Барселона като фаворит са и тимовете Уест Хям и Лион. „Чуковете“ са фаворити в двубоя с французите, а ставката им за спечелване на турнира е 7.00. Коефициентът за „хлапетата“ пък е 13.00. Победителят от четвъртфинала Уест Хям – Лион ще се изправи срещу спечелилият в двойката Барселона – Айнтрахт Франкфурт.

Бетуей България дава на РБ Лайпциг ставка 4.50 да се окичи със златните медали в турнира. За целта „биковете“ първо трябва да преодолеят тима на Аталанта в четвъртфиналната фаза. Бергамаските имат коефициент 7.00 от букмейкъра за краен успех в надпреварата.

В последната четвъртфинална двойка са двата „аутсайдера“ – Рейнджърс и Брага. Шотландците ви носят коефициент 17.00 за триумф в Лига Европа, а ставката на португалския тим е 26.00.

Първите четвъртфинални битки ще се проведат на 7 и 14 април. Реваншите са съответно на 28 април и 5 май. Финалът в Лига Европа е на 18 май на стадион "Рамон Санчес Писхуан".