България загуби от Литва в началото на квалификациите на Мондиал 2022 г. Родният тим претърпя тежка загуба - 1:3. С поражението „лъвовете“ загубиха всички шансове за класиране на световните футболни финали догодина.

Срещата се игра във Вилнюс на изкуствен терен, а единственото попадение за отбора на България реализира Кирил Десподов за 1:1.

Още в първите минути срещата не започна добре за нашия тим. Димитър Илиев пропиля дузпа в 14-ата минута, което окрили играчите на Валдас Иванаускас. Нападателят стреля слабо по земя, а вратарят Шеткус улови топката без усилия.


В 18-ата минута домакините успяха да се възползват по най-добрия начин от ситуацията. След рикошет топката попадна на крака на Арвидас Новиковас, който напредна отляво, пусна успоредно на голлинията към Юстас Ласикас, който засече точно с удар от наказателното поле за 1:0.


В 26-ата минута Тодор Неделев стреля от дистанция и по диагонал, топката направи опасна парабола към вратата, но се оплете от горната страната на мрежата.


В 38-ата минута и удар на Кирил Десподов беше отразен от стража на домакините.


Играчите на Ясен Петров дадоха инициативата на своя съперник в първите минути след подновяването на играта след почивката. В 54-ата минута Юстас Ласикас стреля от границата на наказателното поле, но Мартин Луков спаси.


Българският отбор успя да изравни резултата в 64-ата минута след точен удар от фаул, непосредствено пред наказателното поле, изпълнен от Кирил Десподов за 1:1, пишат от Българската национална телевизия.


В следващите минути обаче домакините решиха всичко в своя полза, а защитата ни на няколко пъти бе наказана. В 80-ата минута гредата спаси нашия тим от попадение след удар на Климавичус. Само 120 секунди по-късно литовците успяха да излязат напред в резултата за втори път. Юстас Ласикас свали на гърди топката към Федор Черних, който стреля точно за 2:1.


Две минути след това българската защита тотално рухна. Федор Черних реализира втория си гол в срещата за крайното 3:1.


По този начин България запазва четвъртото място в групата с 5 точки, а Литва остава на 5-ото само с 3 пункта, спечелени именно срещу „трикольорите“. Лидер е Италия с 14 точки.