400 плувци от 4 държави – Египет, Турция, Молдова и България са подали заявки за участие в седмото издание на международния турнир „Бриз- Иван Стойчев“.

Той ще се проведе от 8 до 10 октомври, петък до неделя на басейн „Парк Арена ОЗК“. Организатор е ПК“Бриз“ с подкрепата на Община Бургас. Участието си все още не са потвърдили представители от Литва и Румъния. Българските клубове са 40 от цялата страна.Официалното откриване е в петък от 16:45 часа, а първите стартове са веднага след него от 17:00 часа.

Надпреварата е в 5 възрастови групи - родени 2011 година и по-малки, 2009-2010 година, 2007-2008 година, 2004-2006 година, 2003 година и по-големи.

Главен съдия на турнира е Стефан Георгиев от Пловдив.

Организаторите от ПК“Бриз“ са подготвили множество отличия за най-добрите. Първите трима във всяка възрастова група в различните дисциплини в двата пола ще получат медали веднага след приключването им.

В неделя от 12:00 часа ще започне официалната церемония по награждаване. С купи ще бъдат наградени първите три отбора в комплексното класиране.

Специалният приз на кмета Димитър Николов ще получи най-добре представилият се български тим.

За първите трима мъже и жени, класирани съгласно спечелените точки по ФИНА са осигурени парични и предметни награди.

Плувците имат право на участие максимум в 4 индивидуални дисциплини, както и в щафетите.

Всички участници в плувния турнир „Бриз- Иван Стойчев“ – състезатели, треньори и гости ще получат подарък от организаторите.

Атрактивното състезание от петък до неделя на спортен комплекс „Парк Арена ОЗК“ ще премине без публика и при стриктно

спазване на останалите мерки взети от здравните власти във връзка с пандемията от КОВИД-19.

На входа ще се измерва температурата на всички с право на достъп до басейна- плувци, треньори, съдии и гости.

Всеки трябва да е с маска на лицето. Плувците ще я свалят само преди предстоящ старт, съобщиха от ПК“Бриз“ – организатор на турнира.