Идеологът на победния тим на „Нефтохимик“ от 90-те години на миналия век Христо Порточанов обяви днес, че ще се кандидатира за президент на Българския футболен съюз. Той заяви, че разполага с много силен екип от сподвижници, „хора с огромен авторитет у нас и в чужбина“. Сред тях има двама професори по медицина и един по икономика и финанси.

Порточанов ще каже техните имена на бъдещия конгрес на БФС, когато в десетминутна презентация ще покаже своята визия за бъдещето на футбола у нас, но все пак спомена като приоритети еднакви правила, развитие на детско-юношеските школи и унищожаване на уговорените мачове и най-много два мандата на президента и изпълнителния комитет на БФС.

„Хора на Бербатов и компания, а не емисари на Боби Михайлов обикалят из страната и обещават невъзможни неща на представителите на клубове, за да ги подкрепят“, заяви кандидатът за президент на съюза. Според него поколението на Димитър Бербатов и неговите сподвижници са били добри футболисти, но няма да се справят като управленци.