Скандалът около загубата на Русия на златните медали в Токио продължава. Някои от съдиите, които са били част от журито на турнира по художествена гимнастика на олимпийските игри в Токио, са били заплашвани след надпреварата.

Това разкри в официално становище Техническият комитет на Световната федерация по гимнастика (ФИГ). Този най-висш орган на централата осъди остро опитите за дестабилизиране на арбитрите.


Въпреки че от ФИГ не посочват откъде са дошли заплахите, най-вероятно това касае скандала, предизвикан от страна на Русия, съобщава БНТ.


Причината е, че нито в индивидуалното, нито при ансамблите, Сборная успя да спечели така очаквания златен медал. Главният треньор на националния отбор на Русия Ирина Винер излезе с много остри критики и обвинения, след като нейните възпитанички останаха без олимпийска титла от Токио. Тя дори заяви, че е имало заговор хегемонията на нейния тим да бъде прекъсната в Япония.


Българският ансамбъл изпревари Русия за златното отличие на Игрите, а в индивидуалното златото отиде при представителката на Израел Линой Ашрам.