Военният съд в Сливен наложи глоба от 1 000 лева на заместник –командир на рота, футболист на военен спортен клуб „Логистик“ ударил съдия за директен червен картон на финалите на Държавното военно първенство по футбол. Екшънът се разиграл на стадион „Хаджи Димитър“ в Сливен по време на мач между отборите на „Логистик“ и „Ботев“- Плевен на 20 октомври м.г. Футболната среща ще остане в спортните хроники с гол във втората минута, шамари, три червени картона и в крайна сметка прекратяване на мача в 30-тата минута, предава сайтът dnews.

Напрежението в срещата се изострило, след като „Ботев“ с открил резултата с гол малко след първия съдийски сигнал. В 25-тата минута, в опит да спаси мрежата сигурен нов гол след контраатака, вратарят на „Логистик“ се изправил сам срещу нападател от противниковия отбор, излязъл извън наказателното си поле и отбил топката с ръка. Последвал червен картон и наказателен удар в полза на „Ботев“.

360p geselecteerd als afspeelkwaliteit

Решението на съдията да изгони вратаря ядосало пловдивчани. Футболистът с номер 16 се насочил срещу рефера, за да търси обяснение, изблъскал го и отнесъл червен картон.

Разгневен, играчът зашлевил рефера, съдията повикал на помощ „Военна полиция“, но докато униформените извеждали футболиста, негов съотборник с номер 15 избутал помощник-съдията. И също получил червен картон. Накрая срещата била прекратена.

Срещу футболиста, ударил съдията, е заведено производство по чл. 131 от НК. В мотивите си, Военният съд посочва, че причини за извършеното деяние е ниска правна култура, неспазване на наредбите и правилниците на БФС, проява на спортна злоба и незачитане на физическата неприкосновеност на длъжностното лице.