След „Давай, щъкай върху патрулката“: Арест за двама скачали по полицейските коли в двора на Четвърто управление на МВР

img

Постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ наложи Бургаския окръжен съд на 19-годишния Давид Асенов и Алекандър Славов /също на 19 г./, които в нощта на събота срещу неделя, заедно с приятели нахлуха незабелязано в двора на Четвърто управление на МВР в комплекс „Меден рудник“ и започнаха да скачат върху полицейските автомобили. Младежите огъвали таваните на патрулките, крещели с пълно гърло „Шибани кукииии!“ и „Тъпи ченгетаааа!“, показвали средни пръсти, а сцената била документирана от приятелите им в клипче, което после качили в инстаграм и започнали да трупат стотици лайкове.

Скоро след това обаче полицията ги разкрила. Двамата са задържани, а срещу тях е повдигнато обвинение за хулигански действия. Според прокуратурата, Александър е убедил Давид да се включи в наказателната акция. И го поощрявал да скача върху тавана на полицейските коли с думите: „Давай! Щъкай малко по патрулката! Айде давай ляво – дясно!“. Престъплението е осъществено на 24.05.2020 г. в двора на 04 РУ – Бургас. То е квалифицирано по чл.325, ал.2, предл. последно, вр. с ал.1, вр. с ал.20, ал.3 от НК.

Давид е обвинен за това, че извършил действия грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, а именно: качил се и скачал по тавана на маркиран полицейски автомобил, показвайки бицепси, след което седнал на тавана на друг маркиран полицейски автомобил, като с ръце показвал среден пръст, след което започнал да скача от покрива на упоменатия полицейски автомобил на друг полицейски автомобил, като деянието се отличава с изключителна дързост. Престъплението е осъществено на горепосочените дата и място. То е квалифицирано по чл.325, ал.2, предл. последно, вр. с ал.1, вр. с чл.20, ал.2, вр. чл.26, ал.1 от НК.

Определението на Районен съд – Бургас подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.

Давид е с основно образование, изключен от Вечерното училище в Бургас. Александър пък е осъждан за притежание на наркотици, но му е наложено административно наказание.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас

Битката на Жана за 11 годишния Борислав