Районната прокуратура в Бургас: Бенчо Бенчев отива на съд с три обвинения

img

Районната прокуратура в Бургас приключи разследването срещу общинския съветник в града Бенчо Бенчев. Всички доказателства и материали относими към делото са събрани и предявени на обвиняемия и неговите защитници.

Бенчев е привлечен като обвиняем за това, че в периода от 2 до 4 август м.г. е съдействал на Димитър Желязков-Очите да се укрие от властите у нас. Срещу общинския съветник, известен като Бенчо с Ролс-Ройса са повдигнати три обвинения. А именно: На 2 август м.г. е транспортирал Желязков с лек автомобил от Солун, през границата между Република Гърция и Република Турция до гр. Истанбул, а за времето от 2 до 4 август 2018 г.. му предоставил за ползване стая в хотел, която била резервирана на името на Бенчо Бенчев.

Бенчев е подведен и под наказателна отговорност и за това, че в спалня в дома си държал 57 броя фабрични патрона, без да има надлежно разрешително за това, ловна карабина и 100 бр. боеприпаси за същото оръжие, както и три пистолета с 90 бр. боеприпаси за тях, като не взел необходимите мерки за сигурност и мерките, предвидени в надлежните законови правилници, наредби или инструкции.

Предстои прокуратурата да изготви обвинителния акт и да го внесе за разглеждане в съда.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Има ли коронавирус в Бургас?

Задържан за 2 кг. кокаин в Бургас

Богоявление 2020