Бургаски журалисти и известни лица от подиумите и сцената дефилираха в атрактивно и цветно модно ревю в Морската градина. Те показаха как една дама може да се чувства перфектно в рокля, направена от хартия, найлон, капачки, пластмасови чашки и други материали, които вместо да замърсяват околната среда, могат да послужат за нещо красиво и цветно. Женя Петкова и Мануела Янева от сайта Gtamofona.com, Лора Стаматис от bTV, Боряна Тенчева и Надежда Гендова от нашия сайт БургасИНФО бяха журналистите, които приветстваха идеята за рециклиране с фантазия и влязоха в ролята на манекени като дефилираха на терасата на Морското казино пред събралите се край морето бургазлии и гости на града. Роклите, освен екстравагантни, са и заредени с много настроение, а и са удобни и практични – всеки възникнал дефект може да бъде лесно поправен с телбод или кламер от бюрото в офиса, вместо да се търсят шевни машини, ножици, конци и други сложни материали.

Пред публиката дефилираха и чаровната и усмихната бургаска изпълнителка Преслава Минасян, впечатляващата Таня Анестиева, която е мотор на кампанията за събиране на пластмасови капачки в „Сърцето на Бургас, както и Мисис Бургас' 2018 – перфектната Вержиния Иванова. В проявата взеха участие още талантливата Агуая и Сара Рунчева.

Впечатляващото модно ревю показа дрехи и аксесоари от рециклирани материали - хартия, найлон и метални капачки. "Корона" от електрикави пластмасови чаши създаде истински фурор сред гостите и се превърна в любим аксесоар за снимки и селфита. Чантичка от завързани найлонови торбички събра любопитни погледи, тъй като освен ефектна, е и много лека и удобна.

Специален гост на събитието бе зам.-кметът по Европейски политикии и околна среда, Руска Бояджиева.

За доброто настроение на всички гости се погрижи DJ Saffo с парти микс от хаус музика, а Дияна Бедросян от радио "Дарик" влезе с чаровната си усмивка в едно от любимите си амплоа - това на водещ.

Организатори бяха креативната Радовеста Стюърт, дизайнерката Михаела Бошева и ПР- експертът Женя Гайтанджиева. Усмихнатите и талантливи Бошева и Гайтанджиева показаха, че са изключително позитивен и зареждащ с идеи тандем, като наскоро организираха първия по рода си фестивал „Бургас твори“, който привлече стотици бургазлии и превърна в празник уикенда им в Морската градина.

Атрактивното ревю беше част от фестивала "Рециклирай с фантазия", който се организира от Община Бургас по повод "Европейския ден на морето" и "Зелени дни в Бургас".