Една и съща храна се сервира в продължение на цяла седмица, а се изхвърля едва, когато нещо започне да мирише на развалено. Това пише за кухнята на български хотел в Китен 22-годишният Иван Дончев от Киев. През юли 2017 година той имал "късмета" да работи в обекта, отдалечен на 150 метра от морския бряг.

Иван е споделил рецензията си в украинския сайт Турправда, като е прикачил снимки от работната атмосфера в хотела и завършва с апел: "Не ви съветвам да отидете в този хотел, ще си развалите отпуската!"

Дончев е от стотиците чужденци от Украйна и Молдова, които запълват празнините в туристическия бранш у нас. Работил в хотела от 3 до 31 юли.

"Бях направо в шок, когато видях какво се случва в кухнята. Цари пълна антихигиена. Още в първия ден ме оставиха да работя, без да съм минал медицински преглед", обяснява младежът.

Разказва, че в мястото, където се приготвят ястията, всички ровят в храната – без ръкавици и без шапки. Кухненският персонал бил от 5 ромки, които изглеждали мръсни, но пък работели по 16-20 часа в денонощието.

Храната била ту недоварена, ту преварена: "Шефът икономисваше от всичко, веднъж когато изхвърлиха развалена салата, наруга говачите. Чиниите и чашите се мият без препарат, после се излъскват със салфетки".

Със снимки Иван показва как тубите за диспенсерите с "минерална" вода се пълнят директно от крана с чешмяна.

Шефът им казвал да наливат твърдия алкохол от някакви туби, а според младежа изобщо не било ясно какъв е този алкохол. Бирата също била разредена с вода.

"Имат добри връзки с полицията и затова нито веднъж нямаше нито една проверка", обяснява още Иван.