„Не мисля, че туристите имат основание да бъдат недоволни, защото всеки един плаж ние го проверяваме. Не ги делим. И минимум плановите проверки са три. А по сигнал проверяваме непрекъснато. Ние няма да правим компромиси“- Така днес в Бургас министърът на туризма Николина Ангелкова коментира вълната от недовоство, която заля социалните мрежи след внезапната нощна проверка на плаж „Корал“. Към критиките се присъедини и легендарната тенисистка Мануела Малеева, която публикува гневно мнение във Facebook.
" Снощи са ровили в палатките, търсили са по джобовете в кошчетата на бебета. Това е абсолютно неприемлив тормоз. Целият държавен апарат е впрегнат да покаже какъв голям проблем са защитниците на "Корал", коментира още Малеева.

„Направихме изненадваща инспекция съвместно с всички инситуции, за да не ходи всеки един поотделно. И установихме нерегламентирано ползване на електроенергия и то в незаконен обект, който се намира върху държавна собственост. РИОСВ откри сонда, която е незаконна“, заяви Ангелкова. Всички ние като граждани на България трябва да сме равни пред закона и всеки, който ползва определени услуги трабва да заплаща за това“, допълни тя. На територията на плажа има разположени каравани, дали са върху дюни или не, ще установим по кадастралната карта. И ако се установи, че са върху защитени от закона пясъчни образувания, ще бадат премахнати, а собствениците им-санкционирани.

Шефът на Областната дирекция на МВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов определи проверката като рутинно действие на полицията. „За конкретното място в края на юли при такава проверка установихме добро количество наркотични вещества, скрити в стъклен амбалаж“, поясни той. В конкретния случай забранени субстанции на „Корал“ не са открити.