Заради четирите почивни дни покрай 6 и 22 септември мнозина българи правят планове за последно есенно море.

"Хотелите през август у нас и Гърция са препълнени, така че нямате шанс да попаднете на почивка под 100 лв. на вечер", казват туроператорите. Обичащите пътешествията обаче знаят, че с малко спестени пари могат да изкарат още една минипочивка идния месец. Затова и мнозина отсега си резервират почивките, пише "Стандарт".

За по 169 лв. на човек можете да отидете дори до остров Тасос за 4 дни и 3 нощувки в 3-звездни бунгала. Организираните турове с автобус в Гърция също не са за подценване. Само срещу 299 лв. на човек може да се насладите на кратка ваканция до о. Лефкада за 5 дни и 3 нощувки.

Ако сте фенове на пътешествията и обичате Будапеща и Виена, може да си позволите 5 дни и 3 нощувки срещу 275 лв. на човек. Все пак за по-нормални условия в четиризвезден хотел със закуска и вечеря на Халкидики ще трябва да се бръкнете с 530 лв. на човек.

По-голямата част от нашенците обаче се очаква да пътуват из страната за предстоящите през септември дълги уикенди. 3 нощувки в апартхотел в с. Баня с минерален басейн, закуска и вечеря върви на цена от 105 лв. Следващата оферта с 3-дневен ол инклузив е 139 лв. 3 нощувки във Велинград започват от 147 лв., а нощувките ще ви излязат пък 196 лв.

Добра оферта има и в Луковит. Две нощувки на човек със закуски плюс басейн и СПА ще ви струват едва 47 лв. Туроператорите съветват да изберете дестинация с минерална вода, която ще ви възроди преди предстоящата зима.