Синя зона влиза в сила от утре – 1 юни в Слънчев бряг. Днес е последния ден, в който е възможно безплатното паркиране в курорта, съобщава 24 часа. Туристическият комплекс разполага с буферни паркинги като цената за час е 2 лева, а в синята зона - 1.50 лв.

Заплащането ще става чрез SMS, както досега, но тази година монтираме и два апарата с монети - до хотелите "Арда" и "Несебър-Созопол", каза изпълнителният директор на комплекса Златко Димитров.

Около 500 са местата в паркингите на "Слънчев бряг" АД, а в синьо са маркирани около 1200 позиции, посочва изданието.

Контролът се осъществява от служители на курортното дружество като първо ще се извършва т.нар. заскобяване, а след това ще влиза в действие "паякът". "Скобите" ще струват на шофьорите 25 лв., а репатрирането до наказателен паркинг - 50 лв. АД-то има един основен и един резервен "паяк".

Над 700 са местата за паркиране на туристите, които искат да посетят Стария Несебър, а пристигащите могат да получат информация за свободните позиции от електронни табла.

Цените в общинските паркинги на Несебър не са пипани от няколко години, съобщиха от местната администрация. 2 лв. на час струва престоят на автомобили от 1 до 4 ч., 3 лв. - за автобуси.

Таксата за денонощие е съответно 8 лв. за леки коли и 12 лв. за автобуси.

36 лв. е цената за освобождаване на репатриране неправилно паркиран автомобил. Тя не е променяна 8 години.