Африка е една от най-желаните туристически дестинации за почивка сред феновете на екзотичните места. През 2023 г. това ще остане непроменено. Тук може да практикувате дайвинг, което ще ви запознае с необятния живот в морето, както и да отидете на сафари в невероятни резервати, където да видите едни от най-красивите животни в реалната им среда.

почивки в Африка 2023

Кои са най-добрите места за почивка в Африка през 2023 г ?

През 2023 г. почивките в Африка ще бъдат все по-предпочитани. Нека разгледаме най-добрите места, които може да посетите, според Boiana-mg.bg:

  1. Египет
    Египет със сигурност ще остане сред водещите дестинации за почивка в Северна Африка и през 2023 г. Това е така, защото освен великите културни и исторически забележителности, известни на всички, на територията на страната, има и невероятни плажове, които не спират да привличат туристи. Приказното Червено море е дом на много морски видове, както и на чудесни рифове, което е причина любителите на дайвинга също да прииждат тук. Тази държава заслужава да ѝ се обърне внимание не само заради великите пирамиди, ами заради културата, храната, атмосферата дори.

  2. Кения
    Кения се счита за едно от най-добрите места за почивка в Африка. През 2023 година, това ще остане така. На сравнително малката територия, на която е разположена, има над 60 национални парка. Това е и причината да е една от най-предпочитаните дестинации за хора, които искат да усетят чувството от допира с истинската среда на дивите животни. Тук офертите за сафари са много и разнообразни, но резервата Масай Мара е сред най-предпочитаните. По време на миграцията на животни там има над 2 милиона зебри и други чифтокопитни, които са преследвани от лъвове, леопарди и други опасни хищници. Със сигурност е гледка, която не е за изтърване. Освен всичко това, в Кения има над 120 км плажни ивици, сред които ще намерите невероятни места за отмора и събиране на тен. За феновете на високите върхове, връх Кения е мечта. Със своите 5200 метра и уникалния природен парк, разположен по склоновете му, той не случайно е цел на хиляди планинари.

  3. Намибия
    Основното богатство на Намибия е природата, така че и през 2023 г. това ще бъде най-подходящото място в Африка за почивка, за хората, които са фенове на живописните пейзажи, пясъчните дюни и невероятните каньони. На тази територия е и пустинята Намиб, на която е кръстена и страната. Едно от най-интересните места за разглеждане тук е Мъртвата долина, която не спира да привлича хиляди туристи по тези земи. Тук ще откриете голямо разнообразие на природни паркове и диви животни. В Намибия има и много интересни музеи, както и величествени архитектурни паметници. Със сигурност всеки ще открие по нещо интересно в тази страна.

  4. Южна Африка
    Република ЮАР е една от най-богатите страни на този континент. Мнозина ще изберат тази локация за своята почивка през 2023 г. и няма да сбъркат с това решение. Най-голяма концентрация на природни и културни забележителности ще откриете в Йоханесбург. Там има множество музеи и интересни архитектурни паметници, които да разгледате. В случай че предпочитате дивата страна на нещата, насочете се към Кейптаун. Разположен на брега на Тихия океан, този град ще остави отпечатък в спомените ви.

    Добра идея за посещение ще бъде и остров Мавриций, където ще можете да се насладите на девствени плажове и необятни джунгли.

Какво ни е нужно, преди да заминем?

Винаги преди пътешествие до толкова далечен и различен континент, се посъветвайте с вашия туроператор за подготовката, която се изисква от вас. Това ще улесни много вашето приготовление за мечтаната екскурзия.

Преди да заминете, е добре да се информирате какви точно документи са ви нужни – паспорт, визи, които се издават на летището, и др. Добре е да се запознаете преди това и дали имате нужда от ваксина.

Съобразете облеклото с времето, където отивате. И най-вече съобразете това, че ако през деня температурите са много високи, през нощта в пустинята става много студено.