През зимата лошите метеорологични условия са причината голяма част от планинските любители да остават затворени вкъщи през уикендите или да се ограничават само и единственото до обезопасените ски зони. Но с приближаването на пролетта тази нагласа се променя, достигайки до възможността да изчакваме различни върхове и да се любуваме на природата напълно необезпокоявани. За да се случи това обаче, трябва да сме добре подготвени за условията, които ни очакват. Съветът, който можем да ви дадем, е да започнете с обувките, а Adidas определено са се постарали да се погрижат за това наше решение. Нека видим как.

Защо да изберем Adidas Terrex?

Сред едни от най-добрите планински обувки се нареждат адидас терекс – иновативен модел, създаден, за да удовлетвори нашите нужди, когато се намираме в планината. С какво обаче те са по-различни от всички останали планински обувки? На първо място тяхната височина. Те са проектирани така, че да предпазват глезените от изкривяване и изкълчване, особено когато се намираме върху неравни и хлъзгави терени. Освен това, за нашата сигурност ще се погрижи и специално създадената подметка, която осигурява невероятно сцепление с всякакви повърхности.

По-голяма част от моделите на тази серия са направени от водонепропускливи материи. Така адидас терекс ще бъдат до вас дори в преходните сезони, когато времето е изключително нестабилно и непредвидимо. По този начин ще запазите ходилата си сухи и топли.

На последно място, но не и по важност, е възможността да избирате измежду десетки цветове. Имайки предвид това, ще можете много по-лесно да комбинирате вашите обувки с останалата част от екипировката ви и в крайна сметка да изглеждате стилно, дори когато сте в планината и условията не предразполагат за това.

Можем ли да открием модела Adidas Terrex и в България?

Вече е възможно да се докоснете до невероятното усещане, създадено от тази линия на бранда. Единственото, което трябва да направите, е следното: посетете уебсайта на FTSHP и разгледайте наличните модели там. Ще видите, че ви очакват десетки различни цветове във всякакви размери, а най-хубавото е, че ще можете да се сдобиете с тях на повече от приемливи цени. Крайно време е да се възползвате от това усещане, да направите ходилата си щастливи, а съзнанието си – въодушевено от цялата красота на природата!

Източник на снимка:

Footshop.bg