Ведомствените станции на МС, МО, МВР и Народното събрание да бъдат превърнати в карантинни хотели. Тази идея представи пред журналисти в Бургас Румен Драганов, председател на Института по анализи и оценки в туризма. Информацията съобщава сайтът dnews.

Според Драганов, въвеждането на COVID-стаите, каквато бе практиката през миналата година, не е добро решение. А по-целесъобразно би било да бъдат определени карантинни хотели, като по думите му - най-добрата база за това е държавната. За пример той посочи почивната станция на Министерски съвет в Слънчев бряг, станцията на МВР в Несебър, на Министерството на отбраната - в Св. Константин и Елена или почивната станция на МВР в Приморско. „Т.е. ние имаме достатъчно места, които могат да бъдат карантинни хотели”, подчерта Драганов. И напомни, че за отваряне на скандинавския, немски и най-вече английски туристопоток към България, то страната ни трябва да гарантира безопасност за гостите си.

Според Румен Драганов, страната ни лесно може да се справи с кризата в туризма, за което са нужни бързи политически решения. В Бургас той анонсира още едно интересно предложение: „Ние имаме три острова, с които веднага може да поискаме безвизов режим, за това че сме островна държава и фактически да приемаме туристи без визи, по начина, по който Кипър или Гърция на техните острови. Ето ви политическо решение, което според мен би било правилно”.