Филиалът на детска градина „Детелина“ в село Тръстиково ще бъде закрит. Това стана ясно днес на общинска сесия в град Камено. Причината за това решение е почти нулевата раждаемост в селото, както и че голяма част от семействата в селата избират да живеят в Бургас.

„Това е най-трудното решение, което сме взимали. Направихме всичко възможно да запазим детската градина в селото, като първо бе трансформирана във филиал. В нея се обучават деца и от съседните села Константиново и Полски извор, но децата, които се обучават там са само 6, а за да функционира трябва да има минимум 12 деца. Говорили сме с родителите, съгласни са децата им да учат в Черни връх. Ще се осигури транспорт и придружител на хлапетата“, каза кметът на град Камено Жельо Вардунски днес и допълни, че за разширяването на детската градина в Черни връх ще се закупи частта на БТК от сградата, която делят. Детската градина е с площ 231 кв.м, а БТК – 140 кв.м, сделката ще се финализира на 3 май 2017 г.

„Освен малкия брой деца, има проблем и със сградата, ремонт не е правен от години. Първият етаж, където децата учат е перфектен, базата е много добра, но втория етаж е в окаяно състояние. Децата ще завършат учебната година в Тръстиково, но от септември месец ще учат в Черни връх“, каза пред репортер на БургасИнфо кметицата на село Тръстиково Иванка Драгова.