Община Созопол при взаимодействие с РЗИ Бургас предприема мащабно проучване на общия имунитет за COVID-19.

Tо ще се проведе в дните 8, 9 и 10.06.2020г. в лаборатория „Лина“, гр. Созопол, чрез кръвни тестове на случаен принцип с жители от всички възрастови групи, като ще се наблегне на лицата, заети в туристическия бранш. Изследванията са напълно безплатни и са на доброволен принцип. В деня на тестуването е необходимо да бъдат попълнени анкетна карта и информирано съгласие, които бланки ще бъдат налични в лабораторията.

Предвид факта, че към момента няма доказан случай на заболял от коронавирус на територията на община Созопол, в началото на летния сезон Созопол ще разполага с представително изследване, което да даде основание общината да се рекламира като една от най-безопасните в Европа и туристите могат спокойно да планират своите почивки тук, съобщиха от администрацията. Резултатите от проучването ще бъдат предоставени и на туристическия бранш.

Всеки, който желае да тества за Covid-19 себе си или своя персонал, може да се свърже с Община Созопол в срок до 09.06.2020г. на тел: 0550 2 57 36 или 0884 311 671, за включване в подготвящия се график.