29-годишен и осъждан бургазлия е бил заловен от полицията в Бургас за серия обири в ж.к. „Славейков”. Бургазлията направил пълни самопринзнания по случаите. Работата по цялостно документиране на престъпната му дейност продължава от служители на Второ Районно управление - Бургас. По искане на Районна прокуратура – Бургас спрямо 29-годишния криминално проявен и осъждан е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Ето и престъпленията, за които е задържан . На 22-ри срещу 23-ти май чрез счупване на стъклото на входната врата проникнал в магазин за плодове и зеленчуци, разположен в бл. 177 в ж.к. “Славейков”, откъдето откраднал метална касета със сумата от около 50 лв. На 20-ти срещу 21-ви май чрез счупване на стъклото на входната врата проникнал в магазин за плодове и зеленчуци, разположен в бл. 113 в ж.к. “Славейков”, откъдето откраднал сумата от около 50 лв. На 5-и май чрез счупване на панорамното стъкло проникнал в аптека, разположена в бл. 1 Б в к-с “Славейков”, откъдето откраднал сумата от около 20 лв.

На 22-ри април около 01.00 ч., чрез счупване прозореца на входната врата проникнал в аптека, разположена в бл. 1 Б в к-с “Славейков”, откъдето откраднал сумата от около 80 лв. На 22-ри април около 00.11 ч., чрез счупване прозореца на заведение за бързо хранене, разположено в бл. 69 в ж.к. “Славейков”, е направен опит за кражба от касовото чекмеже. На 08.04.т.г. около 02.10 ч. от чекмедже на касов апарат в заведение за бързо хранене, разположено в бл. 95 в ж.к. “Славейков” откраднал сумата от около 30 лв. На 1-ви февруари около 02.00 ч. от чекмедже на касов апарат в заведение за бързо хранене, разположено в бл. 95 в ж.к. “Славейков” откраднал сумата от около 20 лв.

На 28-и януари около 01.15 ч., чрез взломяване на входната врата проникнал в заведение за бързо хранене, разположено в бл. 95 в ж.к. “Славейков”, откъдето откраднал сумата от около 80 лв.