Прокурор Дюлгерска за двамата обвинени за трафик на хора в бургаския кв. Черно море: Това е престъпление срещу личността, жертвата се е отърсила от въздействието върху нея

img

Това е престъпление против личността. То е с особен обществен отклик, засяга по сериозен начин честта и достойноството на жертвите, лишава ги от свободната воля, от правото на избор, защото е свързано с посегателство върху тяхната телесна и сексуална неприкосновенност. Когато на жертвата на трафик е въздействано по този начин, тя се лишава от правото на избор да взема самостоятелни решения за нуждата си да бъде спасена или пък за нуждата да потърси помощ. Сигналът на тел. 112 го намирам за изключителна проява на жертва, която се е отърсила от това си състояние и е предприела подобно действие. Това заяви прокурор Кери Дюлгерска след днешното заседание на Окръжния съд за определяне на мярката за неотклонение на Иван и Станчо от бургаския квартал Черно море, които са обвинени затова, че са държали насила 21-годишната Величка в къщата си. Третият от тяхната група – Кольо, живее в Дания, в момента е в чужбина и му е съставено постановление за привличане към наказателна отговорност.

„Районна прокуратура е предявила обвинение срещу три лица за трафик на хора, което предвижда наказание лишаване от свобода от 3 до 10 години, както и глоба от 10 до 20 хил. лева. По отношение на две от лицата са предявени обвиненията, като на третия е съставено постановление за привличане към наказателна отговорност, защото е извън пределите на страната. На двамата бяха поискани мерки за неотклонение „задържане под стража“, като Районният съд определи мярка за неотклонение домашен арест, такова е мнението и на Окръжния съд.“, каза прокурор Дюлгерска.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас

Битката на Жана за 11 годишния Борислав