Случаите от коронавирус в България отбелязаха най-ниския си брой от месеци насам. Тази сутрин секретарят на националния оперативен щаб с радост съобщи, че новорегистрираните за последното денонощие са 6 души.

„Въпреки тези оптимистични данни, това все още не е трайна тенденция, като се надявам да се превърне в такава със запазване на мерките, които единствени са доказали своя резултат – лична хигиена и социална дистанция”, каза доц. Димов. 4 от новите случаи са настанени в болница. До момента доказаните случаи на коронавирус са общо 2433.

Новите случаи по области

София- 3. Благоевград, Пловдив и Пазараджик по 1.

Дете на 17 години е сред новите случаи в Благоевград. От медицинския персонал има 1 заразен лекар в София. Излекуваните в последния ден са 22, като техният общ брой е 862 или 35%.

Няма починали с COVID-19 в последното денонощие. Средната възраст на починалите е 67,2 години.

Пациентите с COVID-19 в болници са 235, като 20 са в интензивни отделения.

„България не веднъж се е справяла със сериозни предизвикателства като държава със своите механизми и ресурси и като народ със своята мъдрост и воля. До момента ние доказваме, че можем да се справим с непредвидени сериозни трудности и може би в тези дни на най-българския празник, когато отичитаме своя принос към световната история, можем да кажем, че преодоляването на трудни периоди като този, са необходими за нашето национално самочувствие и да ни вдъхнат вяра и надежда в светлите бъднини”, каза доц. Димов.