Буря от емоции за випуск 2020 в Бургас: Абитуриенти замениха бала с автошествие, може да са ощетени, но ще останат в историята (СНИМКИ и ВИДЕО)

img

Десетки коли с абитуриенти се стичат в момента към паркинга на стадион „Лазур” в Бургас. Инициативата е на Френската гимназия, но към нея се присъединиха и зрелостници от други бургаски гимназии. Музика, официални, но семпли дрехи и много настроение компенсират липсата на бал, който по традиция за други випуски се провеждаше на днешната дата 24-ти май. Прави впечатление, че младежите стриктно спазват указанията на полицията, поздравяват се с лакът, а много от тях носят и маски. Те ще тръгнат в 16ч. на автошествие по някои от основните пътни артерии на Бургас. Пъстрата им обиколка на града ще приключи обратнио на стадион „Лазур”.

„Искахме по някакъв начин, колкото е възможно, да усетим емоцията, която всички абитуриенти усещат на днешната дата. Макар и с ограничения, макар и със стриктно спазване на всички хигиенно-санитарни мерки, заради обстоятелсвата, се опитваме да си донесем добро настроение. Като идея на самото събитие се прервърна това да покажам, че сме достатъчно отговорни млади хора, които макар и с условия, след време може стриктно да отпразнуваме своите балове, за да имаме все пак специален ден, на който да се изпратим както трябва. Очкваме да имаме бал, независимо дали ще е юни или юли. Всички сме в незнание, но се надяваме да съчетаем нещата с матурите. Едно е сигурно – ако трябва да гледаме позитивната страна на случващото се, това е, че оставаме в историята и след някоя друга година ще ни пишат в учебниците. Така че това може само да ни радва”, каза за БургасИНФО Живко Жеков от Френската гимназия.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас

Битката на Жана за 11 годишния Борислав

Трагедия на Моста в Бургас