За жителите на Приморско 24-ти май е двоен празник – Ден на славянската писменост и българската просвета и култура, както и празник на морския град. По традиция на тази дата има серия тържествени събития, които събират местните хора, както и много гости в центъра на Приморско. Заради обстановката около коронавируса тази година празникът ще бъде отбелязан по различен начин. Както вече съобщихме, ще бъде излъчен онлайн концерт. Кметът Димитър Германов отправи своя поздрав към жителите. В него се казва:
Уважаеми съграждани,
Уважаеми учители,
Уважаеми просветни и културни деятели,
Тази година сме поставени пред безпрецедентна ситуация, в която за първи път ще отбележим Деня на българската просвета и култура и славянската писменост и Празник на град Приморско по един различен, нетрадиционен начин. 24 май е празник символизиращ достойнството и духовността на българина. Днес ние доказваме повече от всякога силата на химна на българската просвета: „Върви народе възродени, към светла бъднина върви“. Защото в тези тежки времена, нашите учители запазиха сила и дух. Не загубиха вяра и не спряха да ни водят напред с искрата на просветлението. Защото народ без духовност и култура е изгубен.
Дължим дълбок поклон на всички вас: учители, просветни и културни деятели.
Не спирайте да ни водите смело напред, към светлата бъднина!
Скъпи съграждани,
Да отбелязваме на тази дата празника на нашето красиво градче, на нашето Приморско, винаги е било повече от повод за гордост. Благодаря за приноса на всеки от Вас в развитието на този град. В годините много пъти доказахме, че можем заедно да градим бъдеще за нашите деца, не другаде, а тук, в Приморско.
Историята е доказала, че в тежки времена, трудните решения са единственото правилно лекарство за съхранение. Ето защо, аз вярвам в утрешния ден и знам, че времето на просперитет и развитие не е далеч. Трябва само заедно, с общи усилия, да работим за нашата кауза - за Приморско.
Честит празник!