Рекордно нисък брой регистрирани с коронавирус: 19 нови случая, един излекуван в Бургас, 31-годишен мъж почина в Ямбол

img

Починалият е бил с придружаващо заболяване обезитас или затлъстяване, но проф. Кантарджиев посочи, че не това е причината

19 са новите случаи на COVID-19 за предходния ден, като 11 са настанени в болница. Изследваните проби в почивния ден са 886, като в работната седмица те са обикновено 1000-1500, съобщи проф. Тодор Кантарджиев.

Активните области са 6, като сред тях не попада Видин. Най-много нови регистрирани има в Благоевград, заради огнището в промишлено предприятие.

Благоевград 3

Велико Търново 1

Пазараджик 5

Сливен 2

София и областта 4

Ямбол 4

От заразените 7 са жени и 12 мъже. Няма заразени медици за последния ден.

Излекуваните в предходния ден са 32, като един от тях е в Бургас.

Починали са 4 души – Мъж в болница „Пирогов” на 76 години, мъж във ВМА на 73 години, в Ямбол 31-годишен мъж с обезитас (затлъстяване), като проф. Кантарджиев посочи, че придружаващото заболяване не е причината за смъртта, 1 жена на 76 години в Ямбол със сърдечна недостатъчност.

„Ефективното реподуктино число или колко души заразява 1 болен за последната седмица остава около 1. Ако то почне да намалява, епидемията гасне в нашата страна. Времето на удвояване на случаите е 35 дни и продължава да расте, забавяме увеличаването на броя на случаите”, каза проф. Кантарджиев.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас

Битката на Жана за 11 годишния Борислав

Трагедия на Моста в Бургас