Общинския кризисен щаб взе единодушно решение и позволиха на три малки търговски комплекса в Бургас да отворят още днес. Това са "Престиж" в к-с "Славейков", "Безистена" и "Пиргос" на главната улица "Александровска". Щабът взе своето решение въз основа на хипотезата, че във въпросните комплекси има само магазини, без развлекателна част, затова отношението към тях няма да е като към молове.

С друго решение от днес се позволява при сватби в Бургас на закрито, в съответната зала да присъстват не само младоженците и свидетелите, а и техни приятели и роднини. Изискването към присъстващите е да са с маски и да не е запълнен повече от 30 % от капацитета на помещението. В Бургас най-често за тази цел се използват КЦ "Морско казино", Ритуалната зала на ул. "Вардар" и експоцентър "Флора".

По нареждане на кмета Димитър Николов днес започна третиране на детските и спортни площадки в града с нашумелия немски нанопрепарат, който осигурява защита на обработените повърхности против микроби в продължение на година (https://www.burgas.bg/bg/news/details/1/42403). През уикенда същото ще се случи с всички автобуси в градския транспорт.

Няколко поредни дни в Бургас няма установен нов случай на заразен с коронавирус. Вчера има оздравял и изписан човек. Така общият брой на излекуваните тук става 33.

В момента в Инфекциозно отделение на УМБАЛ има настанени 6 пациента с КОВИД - 19. От тях 5 са в прекрасно здраве, по думите на управителя д-р Бойко Миразчийски, и чакат изписване.

Вчера са направени 75 теста в Центровете за настаняване от семеен тип в Бургас. Всичките са отрицателни. Ще продължи тестването и на други целеви групи.

Поставените под карантина в областта са 1500, 640 от които в община Бургас.