Диви лебеди, държани в плен като домашни любимци, намират спасение в Бургас, идват в екопарк „Вая“

img

Екопарк за "Вая" ще посрещне трима нови обитатели – лебеди, които са конфискувани от РИОСВ Русе от частен дом, отглеждани дълги години, като домашни любимци. Трите птици са от вида ням лебед.

Птиците са престояли в Спасителния център на “Зелени Балкани” в Стара Загора два месеца. Нямат трайни увреждания, но екипът на Центъра се опасява, че ще им е нужно повече време за адаптация в дивата природа и затова ветеринарите от Спасителния център избраха Екопарк "Вая", като място което освен че отговаря на изискванията на вида, е и достатъчно защитено от посегателства.

„На място ние имаме възможност да окажем ветеринарна грижа и служители, които разбират, че дивите животни не могат да бъдат държани в плен и им стига да се погрижат с усмивка за всяко същество, което е попаднало на територията ни. Знаете ли, всъщност, след като са освободени те много често се връщат при нас, макар и за малко, сякаш да благодарят. И както обичеме да казваме: Когато природата ти отвръща с усмивка за грижата, тогава всяко усилие си струва“, съобщиха от екопарка.

3 коментара

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

3 Коментара

 •  
  Еленски
  2020-05-12 19:40:59

  "Зелени Балкани" е една от частните неправителствените организации на Тома Белев и жена му, чрез които от години прибират милиони левове, чрез различни обществени поръчки. Сега се опитват да се направят на много дейни, със спасяването на лебедите държани в плен.

 •  
  Ася
  2020-05-11 21:57:30

  И сега зелените няма ли да се пхвалят, че са получили грант за 100-200 хиляди за да ги гледат 2 месеца?

 •  
  Митко
  2020-05-11 15:39:46

  Когато дойдат в Бургас, общината може да направи една обществена поръчка за преброяване на дивите лебеди от еколога-рекетьор Тома Белев! Поръчката задължително да е за няколко милиона и той ще върне част от взетото. Томата има опит с броенето на делфини за милиони в Черно море!

Най-новото

Актуални теми

Пациент с КОВИД скочи от УМБАЛ-Бургас

Вишка се обърна в ж.к. „Славейков”

Автокасапница в Айтос