Новите случаи на COVID-19: 44 регистрирани, сред тях 5 деца – най-малкото на година и шест месеца от Ямбол

img

В Бургас няма нов регистриран случай

44 души от 11 области са новорегистрирани с коронавирус в последното денонощие, като 17 от хората са в болница. Така общият брой заразени в страната достигна 1955. Това съобщи секретарят на националния оперативен щаб доц. Димов. За последните 24 часа са извършени 1126 теста, като направените изследвания към момента са 57231 или 8175 тествани на 1 милион души население.

Новозаразените по области

Благоевград 15

София 7

Пазараджик 5

Видин 4

Кюстендил 4

Ямбол 3

Плевен 2

Вараца, Кърджали, Монтана и Сливен по 1

Заболелите в Благоевград са от огнище в село в община Сатовча, като РЗИ са реагирали и са изследвали контанктни лица на заразен.

Новите инфектирани медици са трима - един лекар и две медицински сестри. Два от случаите са в болница „Пирогов” и един в болница в Пазарджик.

444 са излекуваните, новите са 22-ма – 5 във ВМА, 3 в „Пирогов”, 11 лекували се амбулаторно в София, Кюстендил - 2 и Сливен – 1.

Сред новите заразени има 5 деца на възраст между 1 и 18 години. В Благоевград са четири, и едно дете в Ямбол, което е на годинка и шест месеца. То е от оформено огнище.

Починалите вече са 90 души, като новите случаи са два - на мъж на 66 години от „Пирогов” с онкологично заболяване, с два отрицателни PCR теста, като на 4 май е позитивирал теста си и вчера след остра дихателна недостатъчност е починал. Вторият е мъж на 80 години в „Александровска болница” със сърдечни заболявания, потвърден с положителен тест за COVID-19.

389 души се лекуват в болници, като 56 са в интензивни отделения.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Горят сараите на Доган в парк Росенец

Касапница на пътя Бургас-Созопол

Има ли коронавирус в Бургас?