Лека кола БМВ се заби на площад „Тройката” в центъра на Бургас при див екшън по пешеходните улици в морския град. Колата е била засечена снощи около полунощ на кръстовището край бившата Билкова аптека от полицията. При подаден сигнал от служителите на реда шофьорът обаче не само не намалил да спре, но и продължил с бясна скорост по бул. „Христо Ботев” към жп гарата. Продължил да се движи в посока Гъбката. Там шофьорът видял идващите насреща му допълнителни полицейски патрулни коли и, за да ги избегне, влязал в пешеходната зона на бул. „Богориди”, завил край сградата на Общината и подкарал по „Александровска”. Гонката приключила, след като БМВ-то самокатастрофирало на площад „Тройката”.

Установено е, че в автомобила пътували двама души, като шофьорът е 39-годишен криминално проявен мъж от Сливен. С него пътувал и 27-годишен бургазлия, също криминално проявен.

Взетите проби за наличието на алкохол и наркотици са отрицателни. Оказало се, че регистрационните табели на БМВ-то принадлежат на друг автомобил, който обаче все още не е обявен за издирване. Колата вече е вдигната от площада и предстои щателен оглед.

Още един инцидент в центъра на Бургас завърши с шест ударени автомобила. Джип, който се е движил от улица „Костантин Фотинов” към жп гарата, вероятно поради несъобразена скорост, се е вблъсна в една от паркираните коли, като на свой ред тя отскача и удря колата в съседство. Така броят на блъснатите коли верижно се увеличил.