Общинският съвет в Камено проведе своята сесия в безпрецедентни условия за защита по време на извънредното положение, обявено у нас във връзка с ограничаване разпространението на коронавируса. Съветниците не заседаваха в обичайната си зала в сградата на Общината, бяха на дистанция един от друг, с маски и дезинфектанти. Един от тях – Божидар Стефанов дойде с пълна защитна екипировка – облекло, маска, очила. Той работи като шофьор на линейка и е на фронта във времето, когато се разпространява заразата.. Екипът е осигурен със средства на „ЛУКойл“ и той демонстрира как реално влиза в употреба.

По предложение на кмета Жельо Вардунски Общинският съвет гласува отпускането на 9 хил. лева в помощ на Община Камено и жителите й, които ще бъдат използвани целево за покупка на маски, защитни облекба, защитни шлемове и други, дезинфектанти, както и с тях ще се заплащат на РЗИ тестове, направени на жители на общината. Още средства бяха гласувани и за еднократна помощ на петима жители със здравословни проблеми, които се нуждаят от лечение, което не е свързано с коронавируса.

В община Камено тече кампания "Купи и дари на нуждаещ се!". Целта е да бъдат осигурени продукти за хора в нужда. Кампанията е организирана от представителите на БЧК Камено и Община Камено. Продуктите могат да бъдат предавани и в град Камено на ул. "Митко Палаузов" 1а Кампанията е до 30 май . Съдействат магазини "КООП"; "Корект"; "СЪНИ МАРКЕТ"; "Рос Тим", като всички търговски обекти са в Камено

Община Камено благодари на всички, които са съпричастни към в общата борба с Covid 19. Благодарим искрено на фирмите и гражданите, които се отзоваха на нашия зов.

Дарители до момента са:

ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД

ЕТ “Желязко Драгов“ – с. Тръстиково

ЗКПУ Русокастро – с. Русокастро

ЗП Дарина Тошкова с. Георгиева - Айтос

ЗП Янчо Проданов – с. Полски извор

ЗП Динко Иванов – с. Тръстиково

ЗП Милчо Иванов – с. Черни връх

СУ Христо Ботев – гр. Камено

ОУ Христо Ботев – с. Трояново

НУ Братя Миладинови – с. Кръстина

ОУ Иван Вазов – с. Русокастро

Беладона 2004 ООД – гр. Камено

Стело ООД – гр. Бургас

ЗП Данаил Димитров Иванов - Камено

Общински съветници от Общински съвет Камено

Служители на Общинска администрация – Камено

Кампанията продължава!