Двама от настанените в бургаската болница са в много добро състояние. Ще им бъдат взети проби и ако са отрицателни, ще бъдат изписани. Третият пациент е в стабилно състояние. Четвъртият пациент по- бавно се повлиява от лечението, но е в добро състояние.

В Инфекциозно отделение на УМБАЛ-Бургас снощи е бил приет мъж на 40 години от Сарафово, който е бил в задължителна карантина вкъщи след завръщането си от Германия. Проявил е симптоматика, взет му е PCR тест, резултатите се очакват.

Към момента все още са 24 регистрираните случаи на заразени с COVID 19 на територията на Бургас и областта. 6 пациенти са настанени в болница – 4 в инфекциозно отделение на УМБАЛ и 2 в Айтос.

Възрастният пациент от „Сърце и мозък“, който е бил с установена пневмония е консултиран с инфекционист, впоследствие е тестван и резултатът е отрицателен.

17- годишното момче от Карнобат, което бе обявено вчера за носител на корона вирус, не е нарушавало задължителната карантина, под която е било поставено след установяване на болестта на баща му. Контактните лица, които е имало са били отпреди периода на карантината му.