Човешката реакция в трудно време: Приморско помага на семейството на първокласника Дончо след пожара в дома им, всеки жест е безценен

img


Община Приморско и местни жители реагираха светкавично на трагедията, сполетяла семейството на Стоян, Невена и техния син Дончо в село Ясна поляна. Припомняме, че при пожар вчера в дома им в Ясна поляна, изгоря покривът на къщата им, а покъщнината, която е без това е била скромна, е почти унищожена.

„Неволите винаги ни сполетяват в неподходящ момент. Не, че има момент, подходящ за злополучни събития. Но особено сега, когато всички трябва да бъдат в домовете си, семейство от нашата община остана без покрив над главата. Във вчерашния ден изгоря къщата на семейство от с. Ясна Поляна. Въпреки навременната намеса на пожарната, кмета на селото и местните жители, пожарът е изпепелил покрива на къщата. За съжаление, домът им в сегашното си състояние е негоден за обитаване. Заедно с кмета на селото Георги Георгиев осигурихме подслон на семейството в общинска сграда, но хората предпочетоха да се настанят при свои близки.“, обяви кметът на Приморско Димитър Германов. Припомняме, че към този момент семейството се е приютило при майката на единия от родителите в созополското село Атия.

„Имам готовност да предложа на колегите от Общинския съвет да разгледаме решение за помощ. Огромни адмирации за Мариана Казларова и за другите учители и жители на общината, които още днес събраха средства и дариха нови дрехи, учебници и пособия за детето, което пък е прилежен първокласник в нашето училище. Всяка помощ и дарителска инициатива в този момент е изключително ценна.“, подчертава кметът на Приморско Димитър Германов.

1 коментар

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

1 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Никулден 2020

Пациент с КОВИД скочи от УМБАЛ-Бургас

Вишка се обърна в ж.к. „Славейков”