Х.М. е на 34 години. Съвсем наскоро, той бе изписан от бургаското Инфекциозно отделение, където в продължение на девет дни, се е борил с коронавируса.

"Мисля, че пипнах заразата в София. Там бях на 7- ми март, и с група колеги имахме слирка. После съм разговарял с тях, и се оказа, че и те се лекуват от COVID 19", разказа пред "Труд" мъжът, пожелал анонимност.

"Преди това бях в Испания. Но след като всичко това ми се случи и съм коментирал историята си с лекарите, които ме изправиха на крака, стигнахме до извода, че вероятно не съм се разболял там. Посещението ми в тази страна беше в последните десет дни на февруари", ниже разказа си бургазлията.

"Симптом на коронавирус развих фактически, малко след като се върнах от София. Вдигнах температура и веднага се самоизолирах. Температурата ми беше 37.4-37.5 градуса. Поддържах такава температура близо четири дни и се обадих на джипито си.", сподели още Х.М.

Докторката го прегледала, прислушала го и му казала, че му няма нищо. Температурата обаче не спадала, даже се качила, станала 37,6 градуса. Тогава той пак се обадил на личната си лекарка и направил рентгенова снимка. Оказало се, че има едностранна бронхопневмония и му изписали антибиотик. Въпреки лекарството, продължил да се влошава и вече вдигал температура над 38 и половина градуса. Тогава решил да се тества за коронавирус. Отново се обадил на джипито и с линейка бил откаран в Инфекциозното отделение. Там тестът му за COVID 19 бил положителен.

"В Инфекциозното отделение се грижиха идеално за мен. Благодаря на целия екип от сестри и лекари. В момента съм под домашна карантина, не мърдам никъде и пожелавам на всички хора: Бъдете здрави", казва бургазлията.