Спирките за обществен транспорт, пешеходните зони и детските площадки в община Поморие продължават да се дезинфекцират редовно. Основните улици се третират с дезинфектант на хлорна основа.

От въвеждането на извънредно положение се провеждат ежедневно заседания на кризисния щаб на Община Поморие, където се разглеждат всички постъпили заповеди и разпореждания свързани с пандемията от COVID-19, като се създава организация за изпълнението и последващия стриктен контрол на поставените задачи.

Към момента не са констатирани нарушения oтносно спазването на 14-дневния период от поставените под карантина лица. Няма констатирано струпване на хора на едно място, като пред търговските обекти и аптеките се спазва определената дистанция.

Всеки сигнал, подаден на телефон 070011301 – Обществен ред и сигурност в Община Поморие е проверен. В различните случаи сe реагира в координация между областен управител на Област Бургас, началник „РУП” Поморие, „МБАЛ” Поморие, Общинско предприятие „Социално обслужване“, кметове на населени места и други.