Последният доказан с коронавирус в Бургаска област е от Карнобат и там се извършва дезинфекция на Медицински център. Бил е на работа на 23-ти миналия месец, след това е бил в отпуска по болест. Издирен е кръга на контактните лица и им е издадено предписание. Това съобщи директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров след днешното заседание на Общинския щаб за борба с коронавируса.

Четирима са изписани, оздравели, те са под карантина 28 дни.

Директорът на УМБАЛ-Бургас д-р Бойко Миразчийски съобщи какво е състоянието на тримата болни, настанени в Инфекциозно отделение в областния център. „В УМБАЛ-Бургас има трима пациенти, състоянието им е стабилно. Не бих казал, че вървят идеално към много бързо подобрение. Още терапията върви. Днес коригирахме терапията им. На двама от пациентите направихме снимки, на които не се доказа пневмония, но имат други оплаквания. Единият пациент е с двустранна пневмония. Няма рискове за тяхното влошаване към момента.“, каза д-р Миразчийски.

В Многопрофилната болница в Айтос, където също се лекуват болни с коронавирус трима души са подали известие за напускане. „Ще решаваме този проблем в ход. И без тези оставки, кадровият проблем е сериозен.“, каза д-р Паздеров.