Нови два случая на починали с коронавирус у нас. Става въпрос за 81-годишен мъж от Стара Загора и 58-годишен мъж, който е бил настанен в "Пирогов".

Пациентът от Стара Загора е издъхнал в болницата в четвъртък. Бил е приет с декомпенсиран диабет и кетоацидоза.

Общо 477 души са заразените с коронавирус в България до момента. През изминалото денонощие диагностицираните с положителна проба за COVID-19 са 28 души. От тях 8 са приети в болница.

След проведенето тестувано на народни представители и контактувалите с тях стана ясно, че и съпругата на Хасан Адемов от ДПС е заразена с вируса, обявиха на брифинга.

„В четвъртък в „Пирогов“ е приет и арестуван мъж, който има признаци на коронавирус. Той е изследван. Постъпило е и дете на 4 години с двустранна бронхопневмония и с изливи в белите дробове. Все още обаче не е интубирано. То също трябва да бъде изследвано", каза генерал Мутафчийски.

Той обяви, че повечето тестове, с които се работи във ВМА и в другите болница, са от дарения. „Вчера ми се обади Цвета Караянчева и ми съобщи, че ГЕРБ иска да си заплати тестовете“, поясни Мутафчийски.

На въпрос кой покрива лечението на тези, които не са здравноосигурени, Мутафчийски обясни, че Социалното министерство се грижи за всички социално слаби.

За последните 24 часа нови заразени има в следните градове: София – 21; Пловдив - 2; Смолян – 2 ; Бургас - 1; Кърджали - 1; Велико Търново – 1.