Над 142 хил. българи са се прибрали от началото на кризата до края на март

img

Всички структури, които имат отношение към граничните проверки, имат ясно разписани изисквания. Проверката на „Гранична полиция“ отнема 2-3 минути. Престоят няма да надвишава 15 минути, отчитайки че има шофьори, които не са добронамерени. При тях проверката ще продължи по-дълго. Това заяви по БНТ директорът на ГД „Гранична полиция“ главен комисар Светлан Кичиков.

"Говорим за всякакъв вид стоки от първа необходимост, здравно оборудване и др. Тези мерки ще важат само за периода, в който се прилагат различни мерки заради коронавируса", отговори Кичиков на въпрос кой има право да се възползва от „зелените коридори“.

След изграждането на буферния паркинг при военното летище Узунджово, в момента има 75 камиона, за които се изчаква да премине периодът на карантина, става въпрос основно за украински камиони, уточни Кичиков.

От въвеждането на извънредното положение в България до края на март в страната са влезли 142 093 българи, добави той. Според него пикът на прибиращи се вече е отминал. Главен комисар Кичиков допълни, че почти същият е и броят на напусналите страната българи, но повечето от тях са пътували, преди да влязат ограниченията за пътуванията.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Убийство в Карнобат

Никулден 2020

Пациент с КОВИД скочи от УМБАЛ-Бургас