Кметът Димитър Николов се обърна към общинските съветници, които днес заседават при извънредн условия в зала „Бойчо Брънзов”. Той им благодари за всеотдайността и каза, че гледа на всички тях като на представители на една кауза.

„Трудностите, които изпитваме, нямат аналог в Бургас. Като резерв в подготовката са единствено средствата, които Община Бургас от 3-4 години заделя в параграфите за бедствени ситуации и кризисни моменти. Заделяме малко повече от другите общини и сега тези средства свършиха добра работа”, заяви кметът.

Необходми ще бъдат още доста средства.

„По-малката част от извънредното положение мина, но предстоят още дни, трябва да бъдем подготвени. В момента на бюджета на Община Бургас разчита цялата област, защото сме административен и здравен център на целия регион. Тук функцинорат най-добрите болници. Те се подкрепят от Общината. В момента логистиката на болниците на 90% се осигурява от Община Бургас - консумативи, предпазни облекла, медикаменти”, заяви кметът.

Той призова съветниците да имат отговорността и да не създадат рискове и предпоставки бюджета да не издържи огормния натиск и търсене, а да вземат най-правилните решения.