Пандемията от коронавирус накара всички политически сили в Бургас да заровят томахавките. В декларация от БСП-Бургас, прочетена от съветника Йордан Георгиев, стана ясно, че столетницата стои плътно зад мерките и действията на общинския и национален кризисен щаб. Ето и част от посланията в нея.

„БСП дава пълна подкрепа за действията на кризисния щаб, неговата неуморна работа и стремеж към овладяване на разпространението на коронавирус в Бургас. Отправяме сърдечни благодарности към всички бургаски лекари във всички болници, лични лекари, парамедици, медицински сестри, хората, оказващу логистична подкрепа на болниците, фармацевти, всички полицаи, коитото без страх за своето здраве изпълняват разпорежданията за ограничаване на разпространението на вируса, социален патронаж, които разнасят храна и лекарства. Дълбок поклон пред всички вас, които пренебрегвайки личното си здарве, помагате.

Ние сме в състояние на война без фронт и без тил. В тази ситуация най-важно е нашето единство. Всички без значение на политичекат украска трябва да бъдем обединени и единни, защото сме общински съветници на всички граждану, да преглътнем политически отношения, да се откажем от политически популизъм и сметки на дребно. Уважаеми граждани основното демократчино право е правото на живот, когато то е застрашено всички права минават на заден план. Всички мерки не са самоцелни а за опазване на нашия живот, нашите родители, деца и внуци.

Призоваваме ви да спазвате безусловно мерките от националния и общинския кризисен щаб. Направете го за ваше и добро и на вашите близки”, пише в декларацията на БСП Бургас.