С перфектна организации и много ентусиазъм протича дистанционното обучение в Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола". Родители на ученици благодарят на учителите за техния професионализъм, отдаденост и отношение към младежите.
Използването на технологиите е интересно за учениците и ги привлича повече от традиционните присъствени уроци.

Децата са много мобилизирани и доволни, радвам се, че имат толкова близка и приятелска връзка с учителите“, пише една от майките – Елена Димитрова.
Благодаря Ви, на Вас и на всички други учители нашето училище, които полагате толкова много усилия, търпение и ежедневна отдаденост за децата ни! Бъдете благословени! Бъдете здрави Вие и семействата Ви!“, благодари друга от майките – Петя Николова.
Едно голямо благодаря към целия екип!“, възхитена е майката на Иван, Мария Ненкова. Тя е впечатлена от организацията в училището, от нивото на преподаване и от отношенията ученици – учители. „Те се чувстват като приятели със своите учители“, сподели Мария Ненкова.
В Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола" започнаха дистанционни занятия за нови знания, преподават се нови уроци.
Това стана в края на миналата седмица, след като от 13 март т.г. бяха предприети мерки във връзка с пандемията от коронавирус и бе въведено онлайн обучение. Отначало то включваше само преговаряне на усвоения вече материал по предметите, решаваха се задачи и тестове, правеха се упражнения.
Използват се платформите Shkolo и „Уча се“, както и Viber и Messenger. Въведена е платформата на Microsoft - MS Teams и Office 365 за работа изцяло във виртуални класни стаи.

Благодаря за съдействието на всички родители, за ентусиазма, желанието и активността на нашите ученици! Благодаря на моите колеги, които в кратки срокове успяха да изградят една нова, модерна, дигитална система на обучение, в среда на пандемия, в среда на несигурност и страх. Тези хора показаха непоколебимост, увереност и хъс за работа!
Уважаеми родителите, децата Ви сега учат много повече, отколкото в училище, ангажирани са и не се разсейват така, както в класната стая.“, сподели директорът на училището Христина Жабова.