Ще се поддадем ли на страха? Роднини отказват да носят храна и лекарства на семейството с коронавирус в руенското село Добромир, вижте мерките там

img

Роднини отказали от страх да носят храна и лекарства на семейството с доказани положителни проби за коронавирус в руенското село Добромир. Родителите, дъщерята и сина им са под домашно лечение и това е наложило да бъдат пратени служители от Община Руен, за да ги снабди с необходимите продукти, като с предпазни средства ги оставят пред вратата. Както вече съобщихме, мъжът се е върнал от Франция на 18-ти март, като от тогава досега не е излизал навън. Дъщеря му и жена му са ходими по един път до магазина, казаха местни жители пред БургасИНФО. Четиримата били в добро състояние, имали кашлица и температура.

Кметът на Руен Исмаил Осман току-що излезе от заседание, на което бяха обсъдени допълнителни мерки, които ще бъдат взети в населеното място. Селото ще бъде дезинфектирано с препарат, одобрен от РЗИ-Бургас, като за целта ще бъде използвана земеделска техника. „Затягаме режима за дезинфекция в хранителните магазини и аптеките, забранява се използването на кафе-машини, а банкоматите трябва да се дезинфектират регулярно през 2 часа.“, каза кметът Исмаил Осман пред БургасИНФО.

Под карантина в община Руен са 320 души.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Горят сараите на Доган в парк Росенец

Касапница на пътя Бургас-Созопол

Има ли коронавирус в Бургас?